Nowoczesne oświetlenie żywności

Oświetlenie specjalistyczne do mięsa i wędlin

Oświetlenie specjalistyczne do mięsa i wędlin

By on wrz 4, 2008 in Oświetlenie żywności |

Świeże mięso ma różne kolory od jasno różowego do ciemnoczerwonego, i chociaż kolor nie ma wpływu na smak, kruchość i soczystość to ma wpływ na decyzje kupujących. Badania rynku dowodzą, że klienci sklepów mięsnych chętniej wybierają te elementy mięsa, które są bardziej czerwone, czyli mają kolor charakterystyczny dla świeżego mięsa: wołowego, wieprzowego, drobiowego czy baraniny.
Dzięki właściwie dobranemu rozwiązaniu jesteśmy w stanie:
Podkreślić świeżość Państwa produktów dzięki właściwie dobranym filtrom – dedykowanym specjalnie do oświetlenia mięsa i wędlin
Dobrać takie rozwiązanie które pozwoli na minimalizację temperatury emitowanej przez źródła światła – w trosce o maksymalną ochronę Państwa produktów  Zaproponować oświetlenie lad chłodniczych, które podkreśli najistotniejsze walory produktów mięsnych – świeżość, kruchość, soczystość. (nie wiem czy ten punkt jest zgodny z prawdą?) – jeśli nie jest zgodny z prawdą to proponuję taki: Zaproponować połączenie światła rozproszonego ze światłem akcentującym w poszczególnych obszarach sprzedażowych
Oświetlić obszar kasowy/ladę w sposób przyjazny zarówno w punktu widzenia pracowników jak i klientów  Tu przydałby się punkt 5 ale chwilowo nie mam pomysłu poza takim: zoptymalizować zużycie energii w Państwa sklepie
Zobacz szczegóły na www.sklep-miesny.oswietleniesklepow.pl